Novi Sad
03.08.2011.
10:47 > 11:37
Grad Novi Sad ne smatra trudnice za kategoriju koja ima prava na posebne olakšice.
  • sasa bg

    26.11.2011 12:57
    manje radjajte decu pogotovo ako ste siromasni fin
    Uhvati li ste se jadnih narkomana koji se bore za goli zivot sram vas bilo.Onaj ko je spreman da ima decu neka im je sa srecom a oni koji su nesposobni ni netrebaju da imaju decu ,to kazem zato sto ni kuce ne bi mogli da cuvaju.Traze pomoc, a koliko ima ljudi kojima je pomoc stvarno potrebna a ne placu i ne zale se.Svi znamo u kakvoj drzavi zivimo i da nam je budjet nikakav zato dobro razmislite o deci koju ce te roditi a necete imati da im date sta da jedu.A sto se tice narkomana narkomani ne dobijaju nikakvu materijalnu pomoc a trebalo bi.
  • sasa bg

    26.11.2011 12:44
    narkomani ne primaju novcanu naknadu
    Niko netera zenu da radja, i zasto uostalom prave buduce bednike od te dece koji ce na kraju mozda postati narkomani.Zato oni koji nemaju mogucnosti netreba da prave decu, neka prvo nadju dobro placen posao kupe stan i onda nek raz,misljaju o porodjaju a ne da im deca sutra prose po ulicama.A sto se tice narkomana i alkoholicarima ja bi svakom radniku 3 procenta odbio od plate za njihovu novcanu nadoknadu a samim tim to je pomoc koja ce ih vratiti u korisno drustvo.A pogotovo leceni narkomani na metadonskom odrzavanju bi trebalo od drzave da dobiju najmanju mogucu pomoc od 150 e mesecno.A oni koji mrze narkomane deca ce im postati takva sve se vraca sve se placa.ps koristite kondome a nemojte da kukate i placete vi koji radjate decu stvorite im nesto srecno i da vam kondom ne pukne
  • LidijaDidi

    04.08.2011 08:07
    samo sebe gledaju
    posto su imucni velika je verovatnoca da im se deca drogiraju, eto svoje porodice zbrinu a za nove male sugradjane ne mare ni 5%...zao mi je njihovih dusa
  • 03.08.2011 23:44
    Istina
    Tanja je rekla istinu, ma kako to neki shvatili. Mnoge žene rađaju decu da bi dobile socijalnu pomoć i novčanu nadoknadu, a ne zato što ih žele. Ima slučajeva gde muževi ne žele da koriste zaštitu (bilo ko od njih dvoje), a ne dozvole ni abortus. Pitam vas, kome rađati još gladnih? Mnogi nemaju ni sami šta da jedu a naprave po petoro dece, pa onda idu i kukaju kako im treba pomoći.
    Roditelji nas nikada nisu držali na teretu društva, ni jedan dečiji dodatak nismo primili, a prilično smo siromašni i sada, a ne '90-ih kada sao bili deca. Naučena sam da je dete obaveza roditelja a ne društva. Možda nekima to ružno zvuči ali decu treba da rađajte sebi a ne drugima. Nemam ni trunku razumevanja za te žene. Rodi ako možeš prvo sebe da nahraniš.
    Nadam se da ste shvatili i da malo pismeniji od vas dele Tanjino mišljenje.
  • semtex

    03.08.2011 22:09
    @зики
    kukom za somove...onako,pod plecku pa do prve prese...
  • semtex

    03.08.2011 22:06
    @Tanja
    Koliku gomilu gluposti napisa u 7 recenica...Ne za Novi Sad,trudnice su nebitne za celu bagru sto sedi u skupstini dokle god trudnocu tretiraju kao BOLEST!
  • зики

    03.08.2011 15:47
    Лулу
    Слажем се,ипак,да ми ову багру скинемо са власти за сваки случај.
  • Lulu

    03.08.2011 15:12
    Novosađani, ima li nas još?
    Predlažem da svi pređemo u narkomane ili pripadnike LGB, tada ćemo valjda imati neka prava i olakšce.
  • Deki

    03.08.2011 14:44
    Nisam preterano kompetentan, ali...
    Slažem se sa Anonimusom. Ne znam koliko je tačno PDV na bebi opremu, hranu i sve druge neophodne stvari, ali poznajući naše "dobrotvore" na vlasti sigurno nije manje od 18%.

    A nešto nisam siguran ni da proizvodimo bilo šta od toge, osim hrane za bebe. Država bi tu trebalo da stimuliše, a ne da naše pare odlaze u beli svet.

    A tek zakazivanja kod lekara i kupovina lekova.
  • Y

    03.08.2011 13:56
    Može Tanja...
    ...ali nema s kime.
  • ns

    03.08.2011 13:28
    ja mislim da Tanja ne može da ima decu pa joj je ceo svet koji može kriv. jadno
  • mama

    03.08.2011 12:51
    @Tanja
    Na čemu si ti ženo?!
    Pa gomile žena dobiju otkaz kad zatrudne, porode se ili se vrate sa porodiljskog! Da li onda po tvom treba da pobiju decu da bi ponovo radile?!
    I samo kad narkosi imaju poseban statis. Prvo su krali i unistavali sve oko sebe i sebe a sad ih treba maziti i paziti!
    Šta je sledeće?!
    Ko će podržati nešto zdravo i što osigurava napredak!
  • 03.08.2011 12:44
    @Tanja
    Svaka ti je na mestu. Najviše problema i ima tamo gde ne znaju šta je kontracepcija ili "ne dam".Koliko samo napuštene i zapostavljene dece ima?
  • Dušan

    03.08.2011 12:28
    @ Tanja
    Prvo, nauči pravopis, ne piše se ne zaposlene, već je to jedna reč-nezaposlene.
    Drugo, očigledno imaš neki lični problem vezan za trudnoću i decu, pa izlivaš svoj otrov ovde.
    Itekako državu i grad treba da je briga da li je priraštaj negativan ili pozitivan, ali se sve svodi na gromoglasne apele za rađanje dece, a skoro ništa ili zanemarljivo malo sredstava se obezbeđuje za te namene i pored silnih kampanja i obećanja.
    U današnje vreme je verovatnoća za dobijanje radnog mesta ravna verovatnoći za dobijanje premije na lutriji, koja god da je stručna i školska sprema u pitanju. Mi živimo u Srbiji.
    Kada bi se pošteno pročešljali razni troškovi i reprezentacije raznih funkcionera i političara, našle bi se tu dobre parice kojima bi se pokrili troškovi i trudnica i svih ostalih kojima je pomoć potrebna.
    Kad ima volje-ima i načina.
    A volje očigledno nema.
  • Sasha

    03.08.2011 12:20
    @Tanja
    Da li si ti normalna? U ovoj komediji od države i zaposlena devojka koja zatrudni dobija otkaz. Naravno drugi posao ne mogu naći jer je privreda spaljena. Nisu svi paraziti državnih preduzeća da mogu da si dopuste komentare ovog tipa i život južno od realnosti...
    Upade mi u oči ovaj deo "razmnožavamo bez kontrole"??! Ko to majke ti treba da kontroliše? Da nije u planu zabrana pravljenja dece da bi žuta podmornica mogla da preusmeri sredstva u još par javnih nabavki? Momenat kad država dođe do tog nivoa veliko bratovske kontrole prvi koji mi dođe na vrata da "kontroliše" dobiće kuhinjsku nožekanju u čelo.
  • 03.08.2011 12:17
    Za porast nataliteta se ne bori tako damo na kasicicu, olaksajte tim zenama, ne dozvolite da dobijaju otkaze kada ostanu u drugom stanju (ne samo na papiru, sprovedite to u delo),sprovedite kontrolu radjanja da se ne desava da neko ko nema ni za hleb radja 10 dece a da oni koji imaju 200000 mesecno imaju po jedno dete (u ovoj grupi su bas ti koji donose te zakone),omogucite da bebi oprema bude jeftina, hrana za bebe, pelene, kozmetika, knjige jer nije dete samo dok je beba vec dok ga roditelj ne iskoluje i pocne samo da zaradjuje, omogucite da zene s vise dece odlaze ranije u penziju i tako dalje i tako dalje mnogo sto-sta mozete ali necete.
    A sto se tice ne zaposlenih majki ne vidim zasto bi dobijale nadoknadu dok su na trudnickom, na porodiljskom kada su mislim da ostvaruju prava kao i zaposlene zene.
  • jaaa

    03.08.2011 12:14
    Tanja, dušo...
    Na čemu si?
    A ako si zaposlena, ko te primi tako nepismenu u radni odnos? Sedi, lepo, pa nauči pravopis, mani se kuckanja.
  • jova

    03.08.2011 12:12
    smatra, misli i posmatra
    danica todorov misli,smatra i samo posmatra kako maltretiraju porodilje i trudnice! prica na TV fine stvari ali nista ne radi! "nema ovlascenja", "sve je po zakonu" i slicno.
    a plata svaki mesec 80tak hiljada minimum
  • Tanja

    03.08.2011 11:56
    ne po svaku cenu
    Ne zaposlene zene koje nemaju sredstava da izdrzavaju sebe, a kamili decu, ne bi trebalo ni da radjaju. Zbog toga sto bi ona volela da ima decu, ne znaci da cela zajednica treba da dotira sredstva. To je valjda neki civilazijski standard. A ne kao glodari. Daj samo da se razmnozavamo bez ikakve kontrole. Nadji posao, pa radjaj. A da ne pominjem zene kojima je lakse da sede na trudnickom, nego da nesto rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna